SERVERINGSTILLSTÅND

Genom att klicka på bilden nedan så kommer du till vår huvudsida för serveringstillstånd.

Alla våra utbildningar är interaktiva. Detta innebär att du genomför utbildningarna i lugn och ro där hemma.
Vi utbildar ca 400 krögare per år i Sverige, är du en av dem? Klicka på bilden nedan…

 

utbildningen för serveringstillstånd

 

Värt att tänka på:

 

Serveringstillstånd

Ett serveringstillstånd är knutet till 3 delar: Personen bakom ansökan, bolaget och själva lokalen där serveringen kommer att ske.Detta innebär att en granskning, och ett godkännande, av samtliga 3 delar måste ske. Du kan t ex inte ha stora skatteskulder på dig själv, men ha ett rent och fint bolag och en korrekt serveringslokal. Din ansökan kommer då att falla på att DU som ”person med betydande inflytande” inte blir godkänd.

Serveringstillståndet är som det låter, ett ”tillstånd”. Med andra ord så kan detta tillstånd återkallas om du inte sköter din verksamhet. Det brukar föranledas av att du får s.k erinran (ett lättare varning). Rättar du inte till dina brister så går kommunen vidare och utfärdar en varning till dig. Nu är steget inte långt tills kommunen återkallar ditt tillstånd. Se varningen som en ”sista chans” att rätta till dina fel!

Själva ansökan

Innehållet i din ansökan varierar något beroende på vilken kommun du ska bedriva din verksamhet i. Generellt kan man säga att fokuset ligger på FINANSIERINGEN. Du måste ha underlag för varenda transaktion som ska tas upp i ansökan. Vi på Krogarna.se har lång erfarenhet av att jobba med finansieringsdelen av ansökan. Vi vet vad du ska tänka på och vad som är viktigt. Genom vår paketlösning (se menyn längst upp) så gör vi hela ansökningsjobbet åt dig. Då kan du lägga tid på uppstarten av restaurangen istället.

Tillsyner

Tillsyner, eller kontroller, utför bland andra kommunen, Polisen samt Skatteverket. På dessa kontroller går myndigheterna igenom olika delar, beroende på varför dom är hos dig. Se till att ha 100% ordning på dina dokument, kassaregister mm så att kontroller blir enklare. Vi på Krogarna.se kan utföra tillsyner på ditt serveringsställe (restaurang) där vi utgår ifrån vad Polisen och kommunen kontrollerar när dessa är på plats. Detta är ett mycket bra underlag för dig i din verksamhet. Är du rädd om ditt serveringstillstånd, ska du absolut överväga att vi kontrollerar dig. Dolt eller öppet.

Besök gärna våra andra huvudsidor för alkoholtillstånd/serveringstillstånd.

Vår huvudsida Krogarna.se
Vår systersida Alkoholtillstånd.se

Scroll to Top